Monday 5 January 2009

No mind


"Absenta mintii inseamna inteligenta. Mintea este un non-sens, ea nu este inteligenta; iar atunci cand va cer sa emiteti sunete fara sens , sa faceti 'gibberish', va cer sa aruncati afara intregul
mental, intreaga activitate, astfel incat sa ramaneti puri, curati, transparenti,
plini de sensibilitate."

In 26 mai 1988, la Poona, India, Osho a prezentat miilor de discipoli in Auditorul Gautama Buddha o noua meditatie numita "No-Mind".
Ea incepe cu cateva minute de "gibberish"- a emite sunete lipsite de sens - urmate de cateva minute de tacere in care participantii au ramas martori la tot ceea ce se intampla. Stadiul final a constat intr-o stare de completa destindere, in care corpului - complet relaxat - i s-a permis sa cada fara nici un efort.
Meditatia a fost conceputa pentru a-i ajuta pe participanti sa-si arunce in exterior toate deseurile
mentale astfel incat tacuta starea de martor- meditatia - sa devina posibila.
timp de mai multe luni Osho si-a incheiat conferintele de seara cu aceasta meditatie.
El a indicat ca tehnica sa fie practicata in grup timp de 7 zile.

"Va fac cunostinta cu o noua meditatie. Ea contine 3 parti. Prima parte este de 'gibberish'. Cuvantul provine de la un mistic sufit pe nume Jabbar. Acesta nu a vb niciodata in nici o limba; el a emis doar sunete fara nici un sens. Cu toate acestea Jabbar a avut mii de discipoli, deoarece dincolo de aparentul non-sens al sunetelor messajul sau era: 'Mintea voastra nu este altceva decat gibberish, este un non-sens. Lasati-l deoparte si veti putea gusta ceea ce este propria voastra fiinta.'
Folositi asa dar sunete fara sens si innebuniti in mod constient. Fiti nebuni , dar ramaneti in acelasi timp constienti, astfel incat sa deveniti centrul ciclonului. Exprimati tot ceea ce doriti, fara sa va pese daca are vreo semnificatie sau sens.
Aruncati pur si simplu afara intreaga mizerie din interiorul mintii si creati un nou spatiu in care starea de buddha sa se poata naste.
In a doua parte ciclonul a trecut si v-a luat cu el. In locul sau s-a instalatstarea de budhha: tacerea deplina, completa nemiscare.Va urmariti corpul mintea si tot ceea ce se intampla.
In partea a treia va voi : Destindeti-va! atunci va relaxati corpul si il lasati sa cada fara nici un efort, fara nici un control din partea minti voastre. Cadeti pur si simplu ca un sac cu orez."

No comments:

Post a Comment